Uppvisningen!

Det var med trötta ögon jag gick upp kl. 06.00 och började packa mina prylar för att dra till Gbg. Kompisen kom 6.30 och såg konstigt nog inte det minsta trött ut. Vi kom fram vid 8-tiden och började bygga en box av 20st lastpallar och plyfa-skivor. Blev riktigt bra likaså den bank vi byggde upp för en 4-stegs trappa. Vid 10-tiden var vi klara och började känna lite lätt på det mästerverk vi byggt upp. Dessvärre när jag skulle fram med kameran så saknades minneskortet så det blev inte några bilder :(

Vid 11-tiden så började det bli riktigt varmt och det kändes som inte allt vatten i världen skulle räcka för att stilla min törst. Uppvisningen från kl. 12-18 gick riktigt bra och vi fick även sällskap av lokala förmågor som hjälpte oss att hålla tempot uppe.

Keep that front-wheel spinning!

En Ny Cykelförening Föds!!!

Whaz up out there all ya muthafuckers!!!

Idag hade jag och två andra ett möte med en större förening här i Borås. Vi beslutade att vi tillsammans skall starta upp en egen cykelförening. Denna kommer då att ligga under en huvudförening, vilket då betyder att vi automatiskt har en lokal, dusch, bastu, grillplats osv. osv. Alla typer av cyklister är välkomna även om det kanske, i alla fall till en början mestadels kommer bli flest BMX-, MTB-, Downhill- och Freerideåkare. De som är intresserad av att bli medlemar och komma på såväl möten, speciella cykelträffar och annat skoj skicka mig ett mail på
[email protected]. För nu i vår & sommar skall vi ha det riktigt kul... Jag är vet att detta kommer bli riktigt lyckat och ju fler vi blir desto bättre och roligare kommer det också att bli. Dessutom så ökar bidragsdelen med antalet medlemmar, vilket i sin tur betyder att vi kan bygga fler saker och hitta på andra bra saker för att utveckla "cykelscenen" här i Borås med omnejd. Så se nu till att få tummen ur och bli medlem, skulle det vara några frågor lägg en kommentar här i bloggen.

Softa på...



image14

Detta kanske blir hur vår BMX-park ser ut i framtiden. :)


Uppvisning I Göteborg

Imorgon är det fredag och jag och en kompis skall dra iväg till Göteborg för att köra en uppvisning på ett affärscentrum som skall öppnas. Så jag antar att det kommer vara en hel del folk, riktigt kul. Det blir att vi åker dit riktigt tidigt och och börjar bygga upp lite olika typer av boxar, hopp osv. Så klockan blir satt på 06.00, packningen in i bilen 20min och 6.30 sitter vi och softar på motorvägen. Får se om jag kan ta lite bilder och lägga upp här...

Later...


Måste-ha-sadel

Såg att den nya sadeln från 2Hip har släpts nu för försäljning, ser ruggigt soft ut och är ett måste inför sommaren... Ligger på lugna $25 (180kr)  i staterna.

Blev så förbannad nu... har beställt prylar från USA och sakerna har blivit försenade något enormt... Så jag ringde upp dem idag och satt i 20min i telefon och fick gå igenom hela listan som jag redan beställt innan. De tyckte synd om mig och bad så hemskt mycket om ursäkt för att de hade fuckat up! Så nu känns det lite bättre men likt förbannat så lär det väl dröja 1½ vecka till innan alla sakerna kommer. Är det någon annan som har haft det struligt när de beställt från USA?

Hur som helst, är så gott väder nu så jag måste bara ut och köra lite... Rampen väntar... Peace out!

image13
Nya sadeln från 2Hip
www.2hip.com

1 timmes street

Så, då är det gjort... 2 pegs borta och sadeln längre ner. Känns hur skumt som helst, speciellt när man skall göra barspinns, liksom inget att klämma om. Eftersom jag grindar på höger sida så tog jag bort pegsen på vänster, inget konstigt med det. Men när jag skall göra t.ex. en peg-wheelie så använder jag vänster-peggen lika så när jag kör i ramper. Så det gäller att lära om en del vilket kommer ta lite tid, men skam den som ger sig.

Mer new school och mindre vikt... sweet... :D

Old school equipad BMX

Visst känns det skönt att fixat iordning sin BMX/cykel som man precis vill ha den, bromsarna tar så där perfekt, styret har rätt vinkel osv. Jag har gjort allt detta, många gånger. Trodde att jag hade fått den precis som jag velat men icke... för ett litet tag sedan fick jag reda på att "så där kan du ju inte ha din cykel..." Inte?!? Okey, kan kanske hålla med att jag inte går efter några trender och mode-svängar direkt, men jag trivs med min BMX, annars hade jag ju gjort något åt saken. Men uppenbarligen så är min BMX, min älskade BMX "totaly old school". Eftersom jag tycker om att ha en fullutrustad BMX så har jag alltid haft både fram och bakbroms, fyra pegs och sadeln relativt högt upp. Har provat med sadeln längre ner men inte riktigt fäst mig vid det, blir så jäkla jobbigt när man rullar till jobbet... Men för att få bort lite Old School från min BMX och göra den lite mer "New School" så kommer jag ta bort 2st pegs och sänka sadeln. Får se hur detta slutar...

Later...


image12

Old school is the shit!

360, jobbigt värre!

Helgen var riktigt bra... cykling både på lördag och söndagen. På söndagen kom jag dessvärre ut rätt sent (19.05) och plötsligt så skulle de flesta hem som redan cyklat hela dagen. Skit samma tänkte jag, då vi fortfarande var sex personer... Det var dessutom inte lika varmt och svettigt så här lite senare och man behövde inte bry sig om alla skaters.
Körde till en början rätt lugnt men ju varmare jag blev och mer självsäker desto mer sugen blev jag på att dra en 3:a över boxen. Har alltid haft respekt för just detta trick då man behöver betydligt mer fart än vad som krävs för en enklare 180. De första testen gick halvbra... resterande gick bättre men ingen riktigt bra. Vet med mig att jag har en viss spärr i kroppen kvar att bryta innan det börjar flyta på ordentligt. Är fortfarande fast i 360 tiretap, suck... varför kan inte det bara vara lätt en stund ;)

Någon annan som känner respekt inför ett ganska basic trick?!?

image10
Bilden är snaggad från:
www.jgh-concepts.co.uk/BMXforsale.htm

Old school rock!!! Jääääää!!!

Fint väder!

Efter lite konstigt väder med snö och regn så har det åter blivit cykelväder igen. Fick en förfrågan att ställa upp på en uppvisning tillsammans med kompisen vid nyöppnandet av en ny cykelbutik. Skall bli kul, riktigt kul. Detta kommer bli den fjärde gången som vi får chansen att göra det här... Skall som sagt var bli roligt som bara den.

Såg föresten i senaste FHM-tidningen (ja jag gillar halvnakna tjejer) att de hade en stil-guide för att få den rätta BMX-looken. aahhhhh... så kul, sköna cyklar dock.

Så här skriver de - "BMX-mode: En rejäl revival för BMX-sporten förutspås, och i kölvattnet av det följer förstås en herrans massa mode med sporten som inspirationskälla. Coolt, lite baggy, och en jäkla massa attityd utlovas."
(Citerat från. www.FHM.se)

Ja man kan ju inte annat än att säga att de faktiskt har rätt, klart som f**n att det är attityd och dessutom coolt "to be a bmxer"... fucking sweet man!

KEEP ON BMXing

Hardcore street

Jaha, då var det dags med lite ledighet, 4 dagar att helt avsätta för BMXen... eller nästan i alla fall, tjejen fyller ju år i helgen så lite tid skall hon allt få... Nu i helgen, eller redan imorgon så skall jag försöka få med mig kameran ut och ta lite sköna streetbilder. Är du sugen på att se några riktiga hardcoresnubbar redan nu så check this out....



Glad Påsk på er alla muthafuckers out there! :D

Ny film ligger ute på BMXer...

Igår skyndade jag mig hem efter jobbet, kände mig laddad... Käkade snabbt, stoppade ner filmkameran i väskan, tog cykeln från hallen, slängde in den i bilen och drog till parken. Orkade faktiskt inte cykla bort trots att det är högs 10min. Kom fram, dessvärre ganska sent. Klockan hade redan blivit 18 och det började faktiskt bli ganska kallt. Började med att filma de andra lite, men efter ett tag så var det dags att själv ta tag i styret... Började att värma upp med gamla innötta trick, men efter lite övertalning så var det till att prova på tire-tap på subboxen. Dvs en uppbyggnad en bit in på plattformen över quarterpipen. Så det var bara att satsa friskt och köra på, 10:e försöket satte jag den första, ganska scatchy dessvärre. Två försök senare så satt den första riktigt cleana. Var riktigt nöjd med mig själv... hade haft en del problem med "gapet" mellan subboxen och coupingen...

Idag borde det inte vara lika jobbigt med subboxen och skall prova på en manual, dvs. snäppet jobbigare. Funderar även på när jag skal ge mig på att köra på air's, har fet respekt för dem i nuläget. Hang-gapade tungt för ett tag sedan och det var en mindre skön känsla... Men va f**n, jag får ju sluta lipa nu... Jag får nog börja säga som min kompis uppe ifrån Sthlm sa, "Jag gasar tills det rasar"...

Forever BMX!
image9
Randy Taylor tailwhips to a double peg stall on the sub box.  credit:
Fat Tony  (www.bmxonline.com)

Längtar ut!!!

Sitter på jobbet och längtar ut i det underbara vädret. Kompisen "Zoo York" ringde och frågade om jag skulle hänga med ut en sväng och cykla, jo det är klart, men skall bara sluta jobba först. Satans vad klockan kan vara seg ibland... Tänkte ta med mig kameran och filma lite idag igen, kul med bra film och bilder. Satt uppe till kl. 1 igår natt för att redigera helgens film, vilket det helt klart var värt.

Nu är det ännu en dag kortare tills jag får hem grejerna jag beställt från USA, konstigt hur ofta som tiden går ruggigt långsamt.

Såg att Fitbikeco snart lanserar sin super lätta och fresha styrstam - Down Low Regular.

image8
Down Low Regular styrstam -
www.fitbikeco.com


Happy BMXing!!

Street/park-session

Efter en helskön grillkväll på lördagen så var det dags att ta det lite lugnare på söndagen. Kände att jag behövde ladda batterierna och vad gör inte det bättre än frisk luft och underbart vårväder! Tog BMXen och drog ut med både filmkamera och kamera för att försöka få lite skönt material på polarna. Visade sig att det inte var många som var hemma då de dragit på en BMX-tävling i Linköping. Hur som helst så blev vi ändå några, ruggigt soft. Idag var det ingen som maxade, allra minst jag. Jag hade ju siktet inställt på att softa tungt... inget maxa idag för min skull... Efter en kort street session med lite wallrides och skevt hjul som behövde riktas så drog vi till parken och nötte lite på bl.a. 180-tiretap-barspinns. Kändes som det var ungefär så mycket som jag pallade med.

Beställde även lite BMX-prylar från USA härom dan och hoppas nu att det inte tar allt för lång tid innan de kommer. Kan knappt vänta tills jag får det nya bromshöljet, verkar så helskönt. Beställde även ny sadel, bromsklossar, vevlager, kedjebrytare, flybike-broms både fram och bak osv. Kedjebrytaren kommer få bekänna färg då jag måste korta min Shadow Conspiracy-kedjan, förra gången så försörde jag 2st och fick ändå inte isär den. Ungefär lika stark som Chuck Norris, och han är stark... hehehe... Så valet föll på Park Tools (CT-7) som tydligen skall vara ruggigt bra. Sängen kallar, måste gå, keep on rolling!

image7
Litet drev och fet kedja är respekt! Aaaight...