Showen var brutal

Lyckades snicka in mig på Duells 75års fest nu i helgen. Det var en riktigt lyckad tillställning med fullt med god mat och alkoholhaltiga drycker som pricken över i:et var gratis. De hade även ett showroom där de visade upp allt nytt i sitt sortiment inför 2008. Träffade givetvis en massa folk inom cykel och MC-branschen vilket inte var så konstigt eftersom de var de enda som var bjudna. Fick tillfället att spana in deras BMX-sortiment för 2008 och jag blev faktiskt ganska besviken då deras topp-of-the-line var någon Haro Bike runt 6.000kr, inte mycket att hurra över. Haro Bikes verkade annars ha ett brett sortiment på olika modeller men ingen som var något vidare utmärkande.

Ett positivt inslag var deras modeshow där de visade såväl cykel som mc-kläder och även Andreas Lindqvist hade sin egna show.

Flatland-Andreas Lindqvist2Flatland-Andreas LindqvistModevisning Crosskläder

Förlorade sitt jobb pga av att han skrattade

Hittade detta filmklipp för länge sedan men såg det nu idag igen och måste bara dela med mig. Helt brutalt roligt och kan du hålla dig från att skratta så är jag impad... Själv fick jag håll av allt skratt och var tvungen att kolla filmklippet tre gånger. Egentligen så är det en ganska tragiskt filmklipp, men programledaren får det att bli något helt annat. Han börjar lugnt, arbetar upp sig en del och avslutar med ett helt hysteriskt tempo.


The Shadow Conspiracy är långt ifrån "pinnad"

Som de flesta som kört bmx ett tag råkar ut för att pedalerna förlorar sitt grepp, antingen av för mycket skit på pedalerna eller genom som det för mig ofta har hänt att man slår av de små utbytbara grepp-pinnarna. Genom en väl genomarbetad design har nu Shadow conspiracy kommit med pedalen "Shadow Nostra" som har en plattform med bra mönster som gör det svårare för skit att fastna samt en helt ny design på pinns:en. De har då gjort det möjligt för pinns:en att skruvas i och ur från samma håll genom en insex-fattning på båda hållen. Detta gör att man slipper skruva ner slitna pinns genom pedalen med risk för att förstöra gängorna. Så en klar förbättring på denna väldigt utsatta komponent är varmt välkommen och jag är övertygad om att det kommer dyka upp liknande design på betydligt fler tillverkares pedaler inom kort. Så bra jobbat!


Nostra Pedal
Källa:
TheShadowConspiracy

Snutens kommentar: "Där hade du tur"

Ja sällan är väl den lycka som varar. Tog en tur till kompisen igår med MC:n och stannade där en knapp halvtimme till ungefär 20.30. På väg därifrån lyckades jag med bedriften att bli klockad i en hastighetskontroll som olyckligtvis hade satts upp där 10min tidigare. 2400kr i böter för 13 km/h för fort på 30-sträckan jag precis kört ut på och som jag fortfarande accelererade på var inte någon skön känsla direkt. Antar att det plötsligt gick ytterligare en slant till MC-högen. :D Snuten tyckte att jag hade tur som inte han upp i mer hastighet och att jag bara var 8km/h från att bli av med lappen.

Det hela kändes ännu mer jobbigt när när batteriet i polisens laser la av efter ca: 3minuter efter att de klockat mig. De blev då tvugna att pilla med det där en bra stund, ca: 10min (ungefär så länge som det tog för att skriva min böteslapp). Så näää något flyt hade jag inte på min andra dag med MC-kort, men jag ser det hela som en läxa som jag inte fick lära mig ordentligt på trafikskolan. Men att det skulle vara så dyrt hade jag inte räknat med, typ tre dubbellektioner á 900kr på bara 10 minuter. Lesson learned, don't speed... yeah right!

MC-kort för under 10.000kr

Så där, då var äntligen det avklarat. 2 månader, 50mil och 7 övningslektioner senare så var jag en körkortsbehörighet rikare. Körde upp på vägverkets sista dag för uppkörning på MC och klarade mig helt fläckfritt genom uppkörningen. Känslan då jag hörde "Godkänt" var helt obeskrivbar och blev en av årets absolut lyckligaste dagar.

Så här mycket kostade mitt MC-kort:
Handledare för övningskörning: 900kr
Övningskörning Ca: 50mil, bensin: 350kr
Teoribok för MC:250kr
Teoriprov: 350kr
MC-Lektioner: 6400kr
Uppkörning: 840kr
____________________________________
Totalt: 9.090kr

Räkna sedan med att lägga ca: 12.000kr på utrustning (MC-ställ, lås, hjälm, handskar, ryggskydd, stövlar, halsduk osv) för att få bra grejer.

Min förstahoj blev som tidigare visat med bild en 20 år gammal Honda VFR 750. MC:n möjliggjorde med sin ålder att jag kunde teckna en Classica-försäkring (1644kr/helår helförsäkring) samt att MC:n blev både billig i inköp som en bra investering som behåller värdet.

Helt underbart! Nu väntar jag bara på sommaren... :D

Jag som trodde att jag kände till allt...

Helt sjukt vad mycket märken det tycks finnas på denna annars ganska smala marknad. Idag när jag satt och surfade runt nätet så hittade jag tydligen "Bike of the year 2007" och jag som hela tiden trodde att jag själv hade den... men nej då. Ett för mig helt okänt märke, Intense tog tydligen hem priset. Fråga mig inte vem som utnämnde den, men den måste ju då bara vara bra. För säkerhets skull så postar jag den bild jag hittade på den vinnande cykeln, och bilden är grymt schysst utformad... diggar den järnet!

BMX of the year 2007 - Intense
www.intensebmx.com