Är lyrisk

Efter en jobbig vecka utan cykling, feber och sjukskrivning från jobbet fick jag äntligen upp humöret igen. Var och köpte alla mc-kläder, skydd osv och fick ta mig en tur igår kväll. Det var till en början lite ovant med drygt 200kg under sig mot de 11.5 kg som jag i vanliga fall kör runt på :)

Farsan min ställde snällt upp som handledare och låg bakom mig i bilen med full kontroll över mitt beteende. För att kunna övningsköra på detta sätt krävs det att man har en väl fungerande kommunikation mellan handledare och den som övningskör. Detta löste vi smidigt genom att jag tog på headset, kopplade in telefonen, ringde farsan och then we were off!  Eftersom båda har schyssta abbonnemang med 3000 minuter att ringa för varje månad så blir detta en billig och effektiv lösning.

full skyddsutrustning och övningskörning är kul...
källa: www.pecam.org

Jobbigt värre...

Dagen efter Street JAM:et så blev jag lite febrig och låg mestadels i soffan hela dagen. Geske eller MikeBike var här och tog bussen hem vid 14-tiden.

Jag polisanmälde förlusten av min väska med filmkamera, digitalkamera osv men fick dessvärre idag reda på att någon förmodligen länsat den då Olla hittade den tömd 30 meter från platsen där jag glömt den... Ringde hittegodsavdelningen men de hade inget positivt besked att lämna. Får verkligen hoppas att jag får igen sakerna, i alla fall minneskort och digitalband, det andra kan man ju alltid köpa nytt!

Är det någon som hör något om prylarna så snälla lägg en kommentar, det viktiga är att jag får igen mitt material...


Grym kväll med mycket folk

Torsdagskvällarna i Borås under sommaren är en riktig folkfest med många olika artister som kommer och spelar på stora torget i centrum. Jag och två stycken till från cykelföreningen sålde lotter för vår huvudförening IFK-Borås vilket var riktigt kul. Åhh shit vad vi sålde... närmare 2000st lotter på de de 3 timmar vi stog där. Samtidigt så passade vi på att informera en del om klubben och vi fick bland annat 2 nya medlemmar och ytterligare 2st som var intresserade av klubben. Så nu tar vi oss förbi 40st medlemmar och börjar på allvar bli ett ordentligt gäng sköna freeridecyklister. Alla ni som är intresserade av att "check the slopes out" på Björbo (Rya Åsar) så har vi en heldag imorgon med start kl. 10.30 med bland annat grillning vid kl. 12 och det kommer säkerligen finnas tillfälle att prova en fullutrustad downhill-hoj!

Ses där!

Kraftigare 2-hjuling på ingång...

Äntligen har jag fått tummen ur och gått och köpt mig en MC. Har under många år haft funderingar på att skaffa mig en motorcykel och ta MC-kortet men aldrig kommit till skott. Har haft många och långa funderingar på vilken typ av motorcykel jag skulle köpa och jag har gått från extrema R-maskiner som R-1:an och de allra senaste modellerna av Honda CBR vidare till offroad-hojar som Affrica Twin. Slutligen så kom jag fram till något av en kompromiss och skaffade mig en sportigare touringhoj, Honda VFR 750 -87. En bra kombination av skön körställning för längre resor men som även inbjuder till att hänga på R-hoj åkarna. Så nu är mina besparingar lagda på hojen och utrustningen blev relativt dyr den med. Men det känns så skönt, helt underbart faktiskt. Så förmodligen kommer större delen av torsdagen att gå till att fixa och polera skönheten. Anledningen till att det blev just denna årsmodell från 87 och inte en nyare var för att kunna teckna en classica-försäkring och komma undan med 1644kr/år för en helförsäkring. En vanlig försäkring på mig utan kort hade annars legat en bra bit över 20.000 för en nyare modell. Här har ni i alla fall bilden på den, och nej, jag säljer den inte... :)

Honda VFR 750

Det skall börjas i tid...

För att lyckas inom de flesta sporter så är det ofta ett stort plus om man börjar tidigt. Detta gäller väl lika väl inom BMX som vid andra sporter. Visst finns det dem som har en naturlig fallenhet för att vara grymma oavsett när de börjar, men tänk då hur bra de hade varit om de började som den här killen, vid 3 års ålder... Är riktigt impad och balansen verkar det inte vara något fel på, och vad då "ramla och slå sig". :D Bara att maxa!!!


Björbobacken rockar!

Var på möte med IFK-Borås förening igår och fick reda på att kommunen har planer på att anordna en snowboard-park i Borås. Platsen som i nuläget var aktuell var Hultabacken vilken verkligen inte är passande då det för det första inte finns någon lift och för det andra är helt igenvuxet. Så nu har vi lämnat in en förfrågan till kommunen att tänka om och förstå att Björbobacken i nuläget redan är förberett för snowboard med en byggd halfpipe och en fungerande lift. Fortsättning följer...

Björbobacken
Koffe i Scorpion hoppet i slutet av Björbobacken.

En ny skön streetspot utforskad, WOW

Var ute en sväng nu efter BMX och freeride träningen med två sköna duds, Olla och Simon, båda från Kinna. Vi drog runt lite, och både jag och Olla vurpade på klantiga sätt. Jag körde in frampegen i trappa i låg fart och drog smalbenet rakt på en vass stenkant. Olla lyckades med konststycket att få in sin tröja som han höll i handen mellan gaffel och framhjul så att han flög fram över styret och käka asfalt. Ibland blir man bara så trött va... Sitter här nu och lipar över mitt svulna och "ontiga" smalben som värker. Bäst jag går och slaggar lite så jag kan ta morgondagen med storm. Någon som är sugen på att streeta imorgon föresten? Ja just det, innan jag glömmer det... Jag har nu tillsammans med Wikk börjat planera lite smått inför vår "street-Jam träff" 21:e Juli, dvs. om drygt 2 veckor. Det kommer bli riktigt bra och vi har många bra streetspots att visa upp samt en liten park som kan testas på. Jag med flera hoppas att ni blir ett riktigt stort gäng som är sugna att se vad Borås har att erbjuda.

Happy riding!

Owain Clegg är softish...
Owain Clegg sköter sig bakom styret - Source:
FitBikeco.com


Medlemmar får ett ansikte

Har nu fixat lite med bmx-siten och lagt till en del av de medlemmar som är med i Borås Cykelföreningmedlemssidan. Fler kommer succesivt att läggas till i den takt som jag får in text och bilder. Är du medlem och inte finns med så skicka material till mig på mailen.

Håller tummarna att vädret blir bra tills imorgon då vi planerat att dra till Alingsås och köra lite betongpark, sweet!