Ett gott skratt förlänger livet!

Njut av härlig skön japansk humor när den är som bäst. Vänta tills du kommer till mission 2, jag bröt ihop... Helt crazy, underbart...


Skönt med lite street Jam

Fick reda på att det snart är dags för ett street Jam i Göteborg inom kort. Låter riktigt nice och jag ser verkligen fram emot att få se vad Göteborg har att erbjuda i street-väg. Tidigare Street Jam har varit lyckade och många har deltagit, så det är klart att detta skall bli minst lika bra. Mer information om när detta går av stapeln är när jag själv har fått reda på mer. Till dess så bmx:a på!!!

Streetsession någon?

Äntligen har ryggen börjat ordna till sig, måste ha varit mtb-cyklingen igår. Säg vad som inte går att bota med lite cykling ;). Om det blir som planerat så drar jag och polaren ner till Höör och kör uppvisningen och jag känner att lite uppvärmning på hemmaplan innan dess vore skönt. Så finns det några som är sugna att dra ut och köra lite på onsdag runt 18-tiden så hojta till. Är till största delen av dygnet inloggad på msn: mavit_tough (a) hotmail.com ifall någon vill lägga en rad!

Väntar med stor förväntan efter en av Sveriges fetaste betongparker skall bli färdig i sommar. Göteborg är staden och den mer exakta placeringen kommer vara mellan Ullevi och Scandinavium. Se nedan för ett par fräscha skisser över hur det skall se ut. Parken kommer vara avsed för BMX, Skate, Inlines.

BMX-parken i G?teborg

BMX-parken i G?teborg2
Fler bilder och information kring bygget
hittar ni här!

Nya Pedaler till MTB:n - Eggbeater

Crank Brothers är kända för att göra bra pedaler till ett relativt överkomligt pris. Slog till idag på en av deras modeller för ca: 1100kr och som vägger 133g stycket. Så nu när jag tagit lite bilder på mina dyrgripar så är det bara att montera dem på mtb:n inför måndagens träning. Undrar föresten hur det hade varit att ha sådana på BMX:en. Blotta tanken på att sitta fast i pedalerna på en BMX gör ont i hela kroppen.

Så nu är det bara att försöka lära sig köra med denna typ av trampor och skor, riktigt kul skall det bli. Någon som har några bra inlärningstips???

Eggbeater

Eggbeater close-up

Varför???

Veckan har varit ruggigt stressig och jag har dessvärre inte haft mycket tid över för att cykla. Saken blev inte bättre när jag äntligen fått lite tid över men skadar mig i ryggen och känner mig nu som en jäkla krympling... Varför skall det hända mig nu... Planen är ju att jag även skall ner till Ringsjön runt nere i Höör på lördag och köra en liten uppvisning med en kompis... Suck, blir nog att uppsöka någon sorts läkare/naprapat på måndag morgon så att jag i alla fall kan vara med på måndagens mountainbiketräning.

Man blir ju inte lite avundsjuk heller när Feeblehip och Wikk varit ute igen och satt ihop en riktigt nice video... det börjar ta sig ;-)
Är riktigt impad av den sköna fakien över boxen... SWEET!!!


Panik

Hittade en helt sjuk cykelfilm på youtube. Filmen är från kina och visar på det total-kaos som verkar vara standard i storstäderna. Tycker dock att det fattas de lite skönare cyklarna som BMX och freeride-hojar. Jag säger bara panik!

Inte bli sjuk, inte bli sjuk

Efter gårdagens första MTB-träning för att få upp flåset lite och göra ett tappert försök till att inte öka på bukfetman så var jag helt slut. Halsen började kännas lite krasslig och jag dundrade i mig redigt med vitlökssås till Taco-buffen som tjejen dukat upp. Kände mig riktigt nöjd med min bedrift att kommit hem helskinnad efter ett och annat race nerför branta backar tillsammans med 4st fartglada kompisar. Just nu hade kepsen suttit som en smeck för att beskriva hur mycket jag orkar jobba idag.
image28

Ny vecka, nya prylar...

Ett riktigt läckert omslag de har lyckats få till på senaste numret av RideBMX magazine. Ruben Alcantara är helt sjuk och levererar här en helt brutal wallride. Han är helt klart mannen som verkligen har ett skönt flow i sin körning och en nice avslappnad stil. Har ni inte skaffat det senaste numret innan så har ni i alla fall framsidan här att njuta lite av...

Till alla BCF-medlemmar, glöm inte MTB-körningen idag kl. 18.30 med möte utanför Björbostugan.
image25
RideBMX Magazine #Juli -07

Bild på bmx:en efter de nya cykeldelarna

Så då var det färdigt, eller rättare sagt det var nu nästan 1½ vecka sedan jag monterade på prylarna jag beställde. Men nu har ni en bild på den i alla fall. Uppskattar kommentarer på vad ni tycker, och ja, jag tycker om en något högre sadel... :D

image23

image24

Invigningen blev ett kaos...

Mycket folk och allt för många åkare gjorde invigningen till ett mer eller mindre kaos för dem som var där och försökte köra lite. Skateare blandat med BMXare, Freeridecyklister och inlineåkare. Bilderna talar nog för sig självt... Men attans vad kul att det äntligen blev färdigt, bra jobbat alla som var med och fixade detta. Kommentera gärna bilderna och säg vad ni tycker om bygget.

image17

image19

image21

image22

Första mötet med BCF

BCF - Borås Cykelförening

1. Downhill/slopestyle-banan i Björbobacken kommer att fortsätta byggas på under nästa helg. Det är då planerat att en grävmaskin skall komma och utföra grovarbetet och planeringen av banan. Detta betyder att vi slipper slita ut en hel del ryggar och spadar... Sweet.

2. Möten kommer att hållas på tisdagar kl. 19.00 uppe i Björbostugan varje jämn vecka. Nästa möte blir då alltså den 29:e maj.

3. Vi diskuterade även att ha så kallade "prova-på-dagar" för dem som inte har kört downhill tidigare och inte har någon egen cykel. Detta gäller då även för t.ex. freeride och BMX. Mer information och aktiviteter kring detta dyker upp lite senare.

4. MTB eller XC-cykling kommer vi att ha varje måndag kl. 18.30 med utgångspunkt från Björbostugan. Efter cyklingen (ca: 1-2 timmar) finns det även möjlighet för dem som vill att utnyttja både dusch och bastu.

5. Invigningen av skate/bmx-parken i Sandared har som sagt invigning idag. Det kommer vara fri-åkning från 16-17, invigning 17-18 och uppvisning med skatare från 18. Blir nog riktigt kul, så se till att komma dit.

Ses där!


Feeblehip "freecoaster-kungen" and Wikk - Lundby (Borås)

Öppning av BMX-park

Så nu var det äntligen dags för invigningen av den nya BMX- och skate-parken i Sandared utanför Borås. Kl. 16.00 sätts det igång och jag skall försöka fixa lite bilder från dagen. Har stora förhoppningar på att detta är ett bra bygge med tanken på att detta skulle ha varit ett examensarbete för en Skate/bmx-intresserad kille. Han har tydligen också hjälpt till att bygga det hela och haft en vakande hand över bygget för att undvika att snickarna missat själva känslan med t.ex. fel vinklar osv. Jag ser verkligen fram emot att ta en första session där och hoppas kunna göra det redan nu i helgen.

Ni som kan, vi ses där! Till dess så njut lite av lite skön box, spine och ramp-åkning...

Nice med Titanstolpe

Har länge varit sugen på att köpa en Thomson sadelstolpe. Jag tror nog att de flesta inbitna bmxare har varit sugen på just en sådan. Ett underverk med väl genomarbetad design och utseende. Den har under en längre tid varit kungen på tronen för de lättaste sadelstolparna. Men nu för ett tag sedan så har man lyckats få ner vikten på en Shadow Conspiracy stolpe tack vare den super-fina metallen Titan. Så från Thomsons 221g går det nu att köpa en sadelstolpe som endast väger 184g.

Me like long time!

image15
Hittar den dock inte på deras egen site
www.theshadowconspiracy.com men det finns mycket annat kul att titta på.

Äntligen har de kommit!

Fi faan va gött! Äntligen har prylarna från USA kommit, men dessvärre så skickade de fel däck och fel färg på den sköna Nokon bromshöljet... Så nu skall det hem och meckas efter jobbet, skall bli så skönt att få på alla prylarna. Skönt att ha julafton så här tidigt i år, :D.

Skall lägga ut en bild när det är färdigmeckat.

Later...

Ansökningarna på medlemskap strömmar in!

Idag har ytterligare ett gäng intresserade medlemmar lämnat in sina ansökningar. Detta kommer bli riktigt soft och vi kommer anordna olika typer av träffar där vi kör olika typer av aktiviteter. Allt från grunden eller mer för de avancerade åkarna. Fram till dess så håll till godo med lite sköna klipp från bl.a. en av mina favoritåkare, Steven Hamilton...


Hip-Hop is the thiiiing!

Jag blev fett imponerad av denna snubbe, snacka skillz!!!