Tire-tap is the shit!

Dags för ytterligare en sväng ute i det sköna vädret. Drog snabbt hem från jobbet och drog tillsammans ut med en kompis på en lugn street-session. Det är ju trots allt typ tredje gången jag cyklar för säsongen... Men som vanligt slutade det med att vi åkte till bmx-parken och kände lite på boxen och quartern. Provade även på ett nytt trick, tire-tap-mot-lutande-bänk-uppe-på-banken. Efter fem försök satt den första halvdanna, tre till och jag blev riktigt nöjd.... så sköööönt. Nästa gång skall jag försöka slänga in en barspinn. Kommer nog att bli en och annan vurpa, men åhhhh så läckert.

image6

Bilden: "Tire-tap-på-bank". På bilden från vänster till höger: Philip, Hanky, Andreas.

Första BMXandet i år!

Bättre väder än vad det var i helgen går inte att cykla i. Helt perfekt, inte för varmt och inte för kallt. Jobbade dessvärre med att laga andras cyklar på lördagen så där blev det inte mycket cyklat. Men på söndagen så blev det cykelfest. Var ute med 15 andra cyklister på BMX och freeridecyklar i ca: 4 timmar. Skönt att vara tillbaka och börja nöta på de mest självklara tricken igen. Men jag var snabbt inne i det igen och Icepicks avlöstes med 180's, abbubaca och halvdana fufanus. Några grinds senare började jag känna mig lite mör i kroppen och drog mig hemmåt. Idag har mina händer fått lite nya valkar och både axlar och armar värker så där gott. Äntligen så har utesäsongen startat!!!

Abbubaca är softish!

Ett av de softaste tricken man kan göra är nog ändå en abbubaca. Satt och funderade en stund på vilket trick som både är lätt att utföra och som ser hyfsat ut. Kom ihåg att det tog ett tag att nöta in, men väl värt mödan. Dags att dra ut på en soft streetsession nu i helgen.

191844-5
Abbubaca på ett eurogap sensommaren 2006.

Nytt bromshölje

Äntligen har jag hittat det grymmaste bromshöljet som går att få tag på. Nokon är märket och den är såväl lättare, starkare och har inte någon som helst flex, låter helt underbart. Nackdelen är priset. Billigaste stället jag hittade den på var på Empirebmx, 240kr. Är tydligen ett hölje som är uppbyggt av massor av sammansatta aluminiumhylsor och finns i många olika färger. Ta en direkt på Nokons hemsida, www.nokonusa.com.

Nokon?s BMX bromsh?lje

Ny månad

Så nu är det en ny månad och första dagen på våren är här. Imorgon blir det åter igen en fest hemma och jag hoppas på nya höjder i vad kroppen kan klara av... hur som helst, hoppas verkligen att det torkar upp snabbt och att snön försvinner. Måste bara rulla ut och njuta av lite fresh streetande. Får ta tag i min BMX nu och se till att den är tipp topp. Får bl.a. beställa hem ett nytt vevlager och en bakbromswire. Den senaste jag köpte var en Animal Linear Illegal cable, inte helt nöjd med denna. Problemet är att den får bakbromsen att låsa upp sig något eller ändrar för mycket på bromsverkan när man gjort en barspin. Den förra var betydligt bättre, någon form av Odyssey linear, riktigt bra. Får se om jag hittar någon grym snart.

Happy bmxing...